Échte impact maken? Doe mee met Dare to Lead Society!

Dare to Lead Society: Het programma voor jonge changemakers die échte impact willen maken!

Andrea Rozemeijer
Team Projects
Stichting Social Impact Factory Annemiek Temming

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en wil je jouw passie voor maatschappelijke verandering omzetten in actie? Doe mee aan Dare to Lead Society, hét incubatorprogramma waarin jonge talenten werken aan innovatieve oplossingen voor lokale en maatschappelijke uitdagingen. Lees verder om te ontdekken hoe jij impact kunt maken en je ondernemende skills kunt ontwikkelen.

Wat is Dare to Lead Society?

Dare to Lead Society is een 18-weekse incubatorprogramma voor ambitieuze studenten en jonge professionals die zich willen inzetten voor positieve maatschappelijke verandering. Dit programma is een samenwerking tussen Social Impact Factory en Enactus Nederland, ondersteund door Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Je werkt samen met een team aan een urgent vraagstuk uit jouw regio, zoals energietransitie, armoede, klimaatverandering of migratie. Met de begeleiding van experts, coaches en impactondernemers, leren jullie om van idee naar schaalbare oplossing te gaan.

Waarom zou je meedoen?

1. Werk aan maatschappelijke uitdagingen:
Kies een uitdaging die er voor jou écht toe doet, en ontwikkel samen met je team oplossingen die niet alleen relevant zijn, maar ook impact maken op de lange termijn.

2. Hands-on ondernemerservaring:
Ontdek de wereld van sociaal ondernemerschap. Je leert niet alleen hoe je een businessplan opstelt, maar ook hoe je dit omzet in actie en daadwerkelijk verandering teweegbrengt.

3. Boost je CV en vergroot je netwerk:
Door deel te nemen aan Dare to Lead Society voeg je waardevolle leiderschaps- en businessvaardigheden toe aan je CV. Daarnaast breid je je netwerk uit met professionals en organisaties die zich richten op duurzaamheid en sociale impact.

4. Sluit je aan bij een wereldwijde community:
Word onderdeel van de internationale Enactus community en profiteer van een netwerk van gelijkgestemde changemakers. Doe mee aan extra activiteiten, evenementen en ontdek nieuwe kansen.

Programmadetails:

  • Duur: Oktober – maart (18 weken, 4-8 uur per week)
  • Locaties: Sessies vinden plaats in Utrecht, Groningen, Den Haag/Rotterdam en Tilburg. Elk programma focust op specifieke thema’s die relevant zijn voor die stad.
  • Kosten: Deelname is volledig gratis, dankzij de steun van Maatschappelijke Diensttijd (MDT).
  • Taal: Het programma wordt in het Engels aangeboden, behalve in Groningen, waar het in het Nederlands wordt gegeven.

Hoe meld je je aan?

Denk jij dat Dare to Lead Society iets voor jou is? Meld je dan nu aan! Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar en we starten al in oktober. Klik op de aanmeldingslink om je deelname te bevestigen of deel deze informatie met anderen die je kent en perfect bij dit programma passen.

Vragen? Neem contact met ons op!

Wil je meer weten over het programma of heb je andere vragen? Neem gerust contact op met ons team via e-mail: andrea@socialimpactfactory.com. We helpen je graag verder!

Social Impact Factory de Kauwgomballenfabriek Amsterdam

Reserveer vandaag online